Ministarstvo finansija: Pare od prodaje Telekoma za smanjenje potrošnje

Bez autora
May 30 2010

Vlada će 100 miliona EUR, koje je dobila prodajom Telekoma 2005. godine, vjerovatno iskoristiti za smanjenje javne potrošnje, umjesto da ih uloži u izgradnju autoputa, kako je planirano. Ukoliko 100 miliona EUR od privatizacije Telekoma, koje je Vlada planirala da, kao svoje učešće u izgradnji autoputa investira u naredne četiri godine, u dogovoru sa grčko-izraelskim konzorcijumom Aktor HCH ne bude utrošeno na taj način, to će imati direktan uticaj na fiskalno prilagođavanje i aktuelne mjere koje izvršna vlast sprovodi na planu smanjivanja javne potrošnje u narednom periodu. Telekom Crne Gore prodat je Magyar telekomu u martu 2005. godine za 114 miliona EUR. Iz Vlade su tada, uprkos protivljenju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), odlučili da novac usmjere na gradnju autoputa prema sjeveru Crne Gore.

Ministarstvo finansija: Pare od prodaje Telekoma za smanjenje potrošnjeVlada će 100 miliona EUR, koje je dobila prodajom Telekoma 2005. godine, vjerovatno iskoristiti za smanjenje javne potrošnje, umjesto da ih uloži u izgradnju autoputa, kako je bilo planirano.

- Ukoliko 100 miliona EUR od privatizacije Telekoma, koje je Vlada planirala da, kao svoje učešće u izgradnji autoputa investira u naredne četiri godine, u dogovoru sa grčko-izraelskim konzorcijumom Aktor HCH ne bude utrošeno na taj način, to će imati direktan uticaj na fiskalno prilagođavanje i aktuelne mjere koje izvršna vlast sprovodi na planu smanjivanja javne potrošnje u narednom periodu, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva finansija.

Iz Ministarstva nijesu detaljnije objasnili mogući način trošenja tog novca. Telekom Crne Gore prodat je Magyar telekomu u martu 2005. godine za 114 miliona EUR. Iz Vlade su tada, uprkos protivljenju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), odlučili da novac usmjere na gradnju autoputa prema sjeveru Crne Gore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik